Monday, July 27, 2009

Juhlista, festivaaleista ja yukatoista

Lauantaina australialaiset vaihto-oppilaat järjestivät meille lähteville opiskelijoille poikien asuntolassa läksiäisjuhlat. Tapahtuma sujui mukavissa merkeissä tervetuliaismaljoja juoden ja beer pongia pelaten, ja loppua myöten tunnelma oli aika korkealla. Beer pongin mestaruusottelun aikana osa meistä hakeutui pieneen sivuhuoneeseen, jossa puimme päällemme yukatat illan seuraavaa ohjelmanumeroa varten. Olin harjoitellut yukatan pukemista jonkin verran kotona, etten nolaisi itseäni japanilaisten edessä. Tosipaikan tullen pärjäsin oikein hyvin, ja olin jopa valmis reilusti muita ennen. Huvittavinta oli, että paikalla olleet japanilaiset tytöt eivät muistaneet obin sitomistapaa, joten loppujen lopuksi me vaihto-opiskelijat päädyimme opettamaan heille miten yukata (ja obi) kuuluu pukea. Suurin kunnia kuuluu kuitenkin youtubelle, josta me olimme pukemistavan alun perin opetelleet.

Juhlien jälkeen jatkoimme porukalla matkaa Tenjin-matsuriin, eli Osakan suurimpaan kesäfestivaaliin. Matka sujui hitaasti, sillä yukata on alhaalta sen verran kapea, että on pakko edetä pienin askelin, lähinnä sipsuttaen. Kuumassa ilmassa yukata ei ehkä ollut ihanteellisin vaatevalinta, mutta olin kuitenkin hyvin tyytyväinen että pääsin käyttämään sitä edes kerran.

Paikalle saavuttuamme festivaali oli jo täydessä käynnissä, ja ilotulituksia ammuttiin aivan tuhottomasti. Osakalaiset taisivat hieman ihmetellä sekalaista (ja äänekästä) ryhmäämme, mutta se ei meitä haitannut.

Ilotulitusten loputtua festivaaliveneet alkoivat kulkemaan Okawajoen varrella, ja siinä vasta oli upea näky. Veneissä olevat lyhdyt valaisivat jokea kauniilla tavalla, ja veneistä leviävä perinteinen musiikki kohotti tunnelmaa entisestään. Ilta sai täydellisen lopun pienellä illallisella hyvin ilmastoidussa ravintolassa, jossa pääsimme hetkeksi kuumuutta ja kosteutta pakenemaan.

2 comments:

Linda said...

Yukatan e jätte fin. Men jo, det måste ha varit HETT. Typ som att sitta i en bil utan luftkonditionering. Ugh.

Marita said...

Tack. :) Det var helt olidligt, förstår inte varför japanerna envisas med att använda yukatan då sommaren är som varmast. Dom måste alla vara masokister innerst inne.