Tuesday, August 18, 2009

Tuhansien järvien maassa

やっと帰った!

Jos viime viikkojen blogihiljaisuus on ihmettänyt, on se johtunut lähinnä siitä, että olen ollut muuttoprosessissa. Lukemattomien esseiden valmistuttua ja viimeistenkin japanintenttien ollessa ohi oli enää pari päivää aikaa pakata Japanin elämäni matkalaukkuun, johon sai ahdata vain 20 kiloa (loppupainoksi tuli 24,5 kg, mutta enpä joutunut edes maksamaan ylipainosta). Viimeiset kolme päivää Japanissa yövyin masentavan tyhjässä – mutta harvinaisen siistissä – kämpässä, ja elin matkalaukusta käsin. Viimeisiin päiviin mahtui myös ikimuistoisia kokemuksia, kuten all-night karaoke-ilta sekä japanilaisten ystävien Umedan Beer Gardenissa järjestämät jäähyväisjuhlat.

Aikaisin eräänä maanantaiaamuna jätin Japanin taakseni, ja suuntasin takaisin Suomeen. Ensimmäinen viikkoni Suomessa sujui rauhallisissa merkeissä, perheen, ystävien ja poikaystävän parissa. Ehdin käydä myös mökillä ja polttaa selkäpuoleni niin pahasti, että ensimmäinen viikonloppuni sujui aika kivuliaissa merkeissä (joskin ihanassa seurassa). Ensimmäinen työviikko on jo takana, ja töissä aionkin kitkutella kunnes yliopisto taas alkaa.

Vaikka olenkin jo Japanista palannut, on Japani-teemaisia kirjoituksia suunnitteilla vielä jonkin verran, joten ei kannata aivan vielä lopettaa lukemista. Minulla on aikomuksena jatkaa blogin kirjoittamista Suomessakin, mutta aiheet saattavat tästedes vähän vaihdella aikaisemmasta kaavasta.

No comments: