Friday, August 20, 2010

Tinttaamista kävelykengissä

Alkaa olla jo sen verran viileää aamuisin, että on pakko todeta syksyn saapuneen. Eikä minua enää edes haittaa. Kerrankin ei tunnu siltä, että minulta on riistetty ihana, lämmin ja liian lyhyt kesä. Kaikin puolin täydellisen, pitkän ja melkein sietämättömän kuuman kesän jälkeen syksy alkaa olla jo tervetullutta vaihtelua, varsinkin jos saan nauttia samanlaisista raikkaista ja sadettomista syyspäivistä kuin tänään.


Eilen tyhjennettiin pullo chileläistä Pinot Noiria, ja tänään päätettiin perjantain kunniaksi kokeilla uutta viinibaaria, eli Tintåa. Aloitimme tietenkin kunnollisella karahvillisella punaviiniä.

Pitsahifistelevän poikaystävän ehdotuksesta päätettiin kokeilla Tintån pitsoja, jotka todella täyttivät odotukset. Aitoa italialaista pitsaa rakastavana hyljemies ei ole tähän asti kehunut ainuttakaan suomessa syömäänsä pitsaa – tähän iltaan asti. Ja olihan se maukasta. Pohja oli ilmava ja sopivan rapea, ja raaka-aineet kohdallaan. Suosittelen.

Lopuksi päädyimme vielä tilaamaan irish coffee suklaamoussea, joka sekään ei pettänyt. Hyvään arvosteluun saattoi myös vaikuttaa, että mousse tarjoiltiin maailman söpöimmästä lasitölkistä.





Niin, ja tämän kävelyretken todellinen tarkoitus oli oikeastaan testata uusia kenkiäni. Olen koko kesän etsinyt täydellisiä ruskeita herrainkenkiä, tuloksetta. Eilen minua vihdoin onnisti, kun vastoin tapojani poikkesin Click shoes:issa (joka normaalisti ei houkuttele millään tavalla). Siellä minua odotti melkein täydellinen pari herrainkenkiä, mutta väri arvellutti. Pienen mehiläisvahakäsittelyn jälkeen kengät ovat kuitenkin tummuneet kivasti, eivätkä näytä niin harmailta enää, joten näillä mennään. Tyytyväisenä.



Syyskengät vaativat myös sukkia, joiden käyttöä olen vältellyt koko kesän. Katsokaas, sukat riistävät jaloiltani vapauden. Ja se on väärin. Muistin kuitenkin hankkineeni japanista ohuet avokassukat, joten päätin tehdä kompromissin. Eihän näin söpöjä sukkia voi jättää käyttämättä.

2 comments:

Jenna said...

Ni är så otroligt söta med DJ, en riktig förebild för andra par. Gissa om jag inte kommer att släpa min taidehomo till vinbaren som nästa programpunkt! :D

Unknown said...

Haha, tack, jättesnällt sagt. Hoppas jag får träffa Tuomas någon gång, är säker på att ni är ännu sötare tillsammans. :)

Rekommenderar verkligen Tintå. Det var en aning dyrt, men stämningen var härlig, och tyckte om att människor i alla åldrar verkade trivas där, så stället är inte bara för hipsters (fast det är ju inget fel på hipsters, hör väl delvis själv under den kategorin).