Monday, August 30, 2010

Inspiraation paluu

Viimeisten viikkojen ajan ei ole ollenkaan huvittanut laittaa itse ruokaa. Inspiraatio on ollut täysin hukassa, eikä uusia reseptejäkään ole tehnyt mieli kokeilla. Olemmekin kaksilahkeisen kanssa tämän seurauksena eläneet lähinnä ravintolaruoalla ja subwayn voileivillä, eli kyseessä ei ole ollut erityisen terveellinen ruokavalio.

En tiedä johtuuko tämä harmaasta säästä vai uuden opiskeluvuoden alusta, mutta tänä viikonloppuna onneksi innostuimme pitkästä aikaa uusiin ruokakokeiluihin, parin uuden keittokirjahankinnan innoittamana.



Hankinnoista ensimmäinen oli Marcus Samuelssonin "Street Food", joka sisältää eri maiden katuruokareseptejä. Perjantai-iltana kokeiluun pääsi kirjasta löytynyt Satay-kana maapähkinäkastikkeen kera, joka oli parasta mitä olen pitkään aikaan syönyt. Kanalle tehtiin marinadi vihreästä currytahnasta, öljystä ja limemehusta, mutta maapähkinäkastike vei kyllä maukkaudessa voiton mennessään. Tämä resepti jää ehdottomasti käyttöön.





Toinen keittokirjahankintamme oli Farangin reseptejä esittelevä teos, joka oli pakko kotiuttaa kun siihen törmäsimme. Söimme hyljemiehen kanssa viime maaliskuussa Farangissa elämämme parhaan illallisen, ja halusimme tietenkin kokeilla ravintolan reseptejä kotikeittiössä. Kirjassa listatut annokset paljastuivat kuitenkin aavistuksen liian haastaviksi (ja työläiksi), mutta ei tätä voi kuitenkaan hukkaostokseksi kutsua. Annokset muistuttavat jo itsessään ovat taideteoksia, joten on ihan mukava vain selata kuviakin.





Poikaystävä ei kuitenkaan ollut valmis antamaan periksi, vaan päätti tehtailla meille sunnuntai-iltapalaksi thaityylistä salaattia erään Farangin reseptin innoittamana. Salaatti siis koostui greipistä, thai-basilikasta, kurkusta, salottisipulista ja limemehusta. Joukkoon lisättiin vielä lauantaisen Tom yum-keittokokeilun jäljiltä jäänyttä chiliä, sitruunaruohoa ja kalakastiketta. Lopputuloksena raikas, kaunis ja todella hyvä salaatti. Aika aasialainen viikonloppu, mitä ruokakokeiluihin tulee.

No comments: