Thursday, August 5, 2010

Barcelona

Loman viimeisiä päiviä viedään, joten on kai paras hoitaa matkapostaus alta pois.

Vietimme Barcelonassa ruhtinaalliset neljä päivää, joka riitti meille oikein hyvin. Siinä ajassa ehdimme käydä läpi merkittävimmät nähtävyydet, shoppailla sekä juoda monen monta mojitoa. Ja kannullinen sangriaa.

Ensimmäisenä vuorossa oli Gaudin valmistumaton mestariteos, La Sagrada Família. Kyseinen katedraali oli kuitenkin niin suuri, ja vieläpä täysin rakennustelineiden peitossa, ettei siitä ottamani kuvat onnistuneet erityisen hyvin. Jatkoimme siis matkaa hiukan pettyneinä ja suuntasimme Parc de la Ciutadellaan. Siellä istuskelimme puistonpenkillä kaikessa rauhassa, nauttien tunnelmasta. Hienointa puistossa oli suihkulähde, sekä puiston lähistöllä sijaitseva riemukaari.



Seuraavana päivänä kävelimme La Ramblan turistirysähelvettiä pitkin Kolumbuksen muistomerkille. Ramblaa vaikutetaan hehkutettavan lähes jokaisessa matkaoppaassa, mutta mielestäni katu (tai lähinnä sarja katuja) oli jokseenkin yliarvostettu. Joka kulmassa oli turisteille tarkoitettuja krääsäkauppoja ja ketjuravintoloita, mutta ei hirveästi muuta. Jos haluaa nähdä Barcelonaa aidoimmillaan, kannattaa siis mielummin suunnata Ramblan sivukujien pieniin ravintoloihin ja liikkeisiin, tai vaikkapa Gràcian taikka El Bornin kaupunginosaan.

Ramblan vilinää olikin mukava paeta hetkeksi merenkulkumuseoon, jonka kahvilassa nautimme gazpachoa ja grilliruokaa ennen kuin jatkoimme itse museon tutkimista.




Museokierroksen jälkeen suuntasimme Parc Güelliin, jonne ei ollut erityisen mukava kiivetä yli kolmenkymmenen asteen kuumudessa. Huikea näkymä sekä Gaudin mestariteokset kuitenkin korvasivat kokemamme kärsimyksen.

Illalla kävimme vielä katsomassa Font Màgicaa, joka olisi ollut vielä vaikuttavampi näky jos ei suihkulähde olisi ollut EM-kisojen valmisteluiden takia erinäisten rakennustelineiden peitossa.



La Boqueriassa ihasteltiin kauniita asetelmia ja kuolattiiin edullisten ruokien perään. Olisipa tonnikala yhtä edullista suomessa kuin espanjassa!




Viimeisenä päivänä hakeuduimme tuskallisen kuuman rantakierroksen jälkeen hotellimme naapurustossa sijainneeseen Carmelitas-nimiseen tapasravintolaan. Heidän patatas bravakset olivat aivan taivaallisia, samoin jälkiruoat.




Hyljemies tyytyväisenä suklaakakkupalan syötyään.

No comments: