Sunday, May 17, 2009

Vain Japanissa #4: Sikainfluenssa


Sain äsken seuraavanlaisen sähköpostiviestin, joka osoittaa että Japanissa sikainfluenssaan liittyvä vainoharhaisuus on noussut aivan uusiin sfääreihin:

Due to the recently confirmed human-human infection cases of new type influenza at the nearby communities, Osaka University cancels (or postpones) all the undergraduate and postgraduate lectures, seminars, student events or meetings, scheduled this week (May 17-May 24).

All students, including international students, must refrain from coming to any of Osaka University campuses in the above period. Most of the university facilities, such as International Student Center, are closed. Students must stay home and keep the guidelines announced by Osaka University. Note that meeting with other students are discouraged.

Avoid crowded places (trains etc.).

Stay home, do not make unnecessary going out.

Wash your hands.

Wash your mouth.

Use masks if necessary.


Kai pitäisi iloita kun saa viikon verran vapaata, mutta periaatteessahan en saisi koko aikana edes asunnosta poistua. Sairasta liioittelua, jos minulta kysytään. Itse aion ainakin lähteä kaupungille hengailemaan, tai vaihtoehtoisesti matkustaa Osakan ulkopuolelle. Teknisesti ottaen minkä tahansa muun kaupungin pitäisi tällä hetkellä olla Osakaa turvallisempi, jos siis sikainfluenssaa haluaa välttää.

Edit: Hengityssuojaimet ovat lähes kaikista kaupoista loppuunmyytyjä. Hullua touhua.

Kuva: Suomen Kuvalehti

2 comments:

Anonymous said...

ja hullua on myös se, että japanilaiset ovat ihan paniikissa, kun hengityssuojaimet ovat loppuunmyytyjä. nämä paniikissa ovat kysyneet joka paikasta. eräs paikallinen "niksi-pirkka" antoi ohjeen kuinka tehdä itse suojaimen nenäliinoista tai pyyhkeestä..hengityssuojimet ovat siellä markkinavoimien keksimä massahysterian aiheuttaja..

Anonymous said...

Pakko kommentoida. Ei ota tuo hysteria ja ylireagointi laantuakseen. Itsekin olen vaihtarina Oitan prefektuurissa tällä hetkellä ja kas - Yliopistolla pari sikainfluenssatapausta ja sitten koko paikka kiinni viikoksi. Samat ohjeet, kuten tuo kotona pysyminen. On tämä Japani aika jännä maa....