Friday, May 22, 2009

Sikailua

Kun käveltyä kymmenen minuuttia kahdenkymmenen asteen lämpötilassa hikoilee niin paljon että on suihkun tarpeessa, taitaa se olla merkki siitä, että Japanin kosteat kesäkuukaudet tekevät tuloaan. Ja tämän myötä maltan itse tuskin odottaa lähtöä – kosteus ei nimittäin ole ystäväni.

Olemme vaihtaripiireissä kastaneet tämän sikainfluenssasta johtuvan ylimääräisen vapaan viikon Sikaviikooksi ("Week of the Pig"), ja nimi onkin aika osuva: tuntuu ainakin siltä kuin olisin porsastellut koko viikon. Unirytmini on täysin sekaisin, nukkuumaan menin esim. viime yönä viideltä aamulla, ja tänään heräsin vasta kahdelta iltapäivällä. En ole muutenkaan saanut mitään järkevää aikaiseksi, pientä kanjikertausta lukuunottamatta. Löhöän päivät pitkät sängyllä läppäri sylissä katsoen huonoja jenkkisarjoja, ja vasta illalla saatan uskaltautua kavereiden kanssa ulos.

Lomaviikon aikana ollaan porukalla katsottu leffoja yhdessä, kokattu, juhlittu baarissa ja käyty ravintolassa ja izakayassa syömässä. Alla kuvia Umedassa sijaitsevasta lempiravintolastani, jossa tarjotaan eri aasialaisia ruokia. Sieltä saa mm. thaimaalaista, intialaista ja korealaista ruokaa kohtuuhintaan, ja ai että on hyvää. Tunnelmaa luo myös thai-inspiroitunut sisustus ja hämärä valaistus, sekä etninen musiikki.

Eilen taas kokeiltiin tosiaan tyttöjen kanssa Amataro-nimistä Izakayaa, joka sijaitsee Senri-chuossa, kerrostalon 22. kerroksessa. Näkymä oli illalla huikea, ja ruokakin hyvää. Tilasimme salaattia, kasvistempuraa, edamamea, raakoja kevätkääryleitä ja pitsaa. Nam!

2 comments:

Dein Koenig said...

looking real tasty

Linda said...

Ooooooh! Elephant cafe. Visst e d dit som vi va sista kvällen ja o Anna va i Japan? Bilderna ser så underbart stämningsfulla ut. O sluta snacka om mat. Ja blir så hungrig. Det är som att se på Gilmore Girls.
Sikaviikko=lolz