Thursday, May 14, 2009

Kesätarpeet täytetty

Huomenna olisi määrä pitää esitelmä muumeista japaniksi, mutta sen työstäminen ei nyt oikein maita. Niinpä sorrun taas kirjoittelemaan tänne turhuuksia. Ulkona on aurinkoista ja lämpömittari näyttää kahtakymmentäkolmea astetta, mutta todellisuus on hiukan erilainen. Olen kylläkin leggingseissä ja mekossa kampuksella pyörinyt, mutta täällä tuulee yllättävän kovaa. Turkulaisena luulisi, että olen tottunut kovaan tuuleen, mutta kun Osakassa tuulee, niin silloin oikeasti tuulee. Mekko ei ole toimiva asuvalinta kun helma viettää suurimman osan ajasta kasvoillani.

Eilen käväisin Umedassa erästä sandaaliparia etsimässä, mutta mukaan kotiin päätyi kenkien lisäksi kaikenlaista muutakin. Esittelen päivän viimeisen ostoksen ensimmäisenä, sillä en osaa hillitä intoani.

RayBanin piloottilasit, mallia 3025 004/51.

Kadotin pari vuotta sitten festareilla lempiaurinkolasini – Guessin ruskeat piloottilasit. Sen jälkeen olen epätoivoisesti metsästänyt samantapaisia aurinkolaseja, kunnes tajusin, että RayBanilta saattaisi löytyä seuraajat. Hinta kuitenkin huolestutti, ja Suomessa olin nähnyt vain perusmustia kultasankaisia versoita. Olin siis antanut jo lasien suhteen periksi. Eilen optikon ikkunaa ohittaessa vastaan tuli kuitenkin netissä kuolaamani pari, ja lyhyen sovitussession sekä hintakyselyn jälkeen kävelin tyytyväisenä kotiin, aurinkolasit kourassa.

Alunperin lähdin kuitenkin kaupungille eräitä gladiaattorisandaaleita etsimään, joita olen himoinnut siitä asti kun näin ne vaihtarikaverin jalassa. Ja löytyiväthän ne täydelliset yksilöt, joihin olen suunnattoman tyytyväinen. Sandaalien remmien alta löytyy jopa kätevä klipsikiinnitys, joten ei tarvitse availla ja sulkea solkia kun pukee kengät jalkaan.


Sain myös vihdoin käytyä Yodobashi-Umedan kuudennessa kerroksessa sijaitsevassa asusteosa-liikkeessä, nimeltä Kiwa Seisakujo (貴和製作所). Liikkeessä myydän kaulaketjuja, riipuksia, helmiä, kiviä ja kaikkia omien asusteiden tekemiseen vaadittavia tarvikkeita. Pohjia löytyy niin korvakoruille kuin rintakoruille ja hiusklipseillekin, pitää vain päättää millä tavalla haluaa ne koristella. Liikkeessä taisi vierähtää reilu tunti, enkä ehtinyt edes käydä valikoimaa kunnolla läpi. Innostuin oman kaulakorun tekemisen ideasta, joten koriini päätyi kolme kaulaketjua, pari valmista riipusta, ja omien riipusten tekemiseen tarvittavia osia ja tarvikkeitä. Eilinen meni sitten koruja näpräillessä, lopputuloksena kahdesta ketjusta koostuva Wouters & Hendrix-henkinen koru, ja lisäksi vielä kiva kameekoru.

Viime aikoina on tullut kulutettua sen verran rahaa, että tästä päivästä eteenpäin alkaakin shoppailulakko. Lompakko kiittää.

1 comment:

Linda said...

Sandalerna e härliga. Boxen dom kom i e oxå fin färg :P

Va bra att du hitta kiva sonnenbrillen. Låt oss hoppas att det blir soligt!