Monday, August 1, 2011

San Francisco

Olen jo vuosikausia unelmoinut San Franciscoon matkustamisesta, joten olin onneni kukkuloilla kun kesäkuussa vihdoin pääsin toteuttamaan unelmaani. Vietin kaupungissa vain runsaat kolme päivää, joten ehdin käydä tärkeimmissä nähtävyyksissä, mutta tutkittavaa riittäisi vielä reippaasti. San Francisco ei edes ole oikein edukseen pikaisella kaupunkilomalla, vaan taitaa olla kaupunki, jolle lämpeää hitaasti mutta sitäkin varmemmin.

Matkan aikana ehdimme muun muassa käydä modernin taiteen museossa, Alamo Squaressa, Ashbury Height's:issa sekä turistirysässä joka paremmin tunnetaan nimellä Fisherman's Wharf.
Teimme tietenkin myös pakollisen kävelyn Golden Gate-siltaa pitkin sekä pikkumatkan köysirataa kulkevilla raitiovaunuilla.


acceptance


postcard row


fog


ashbury heights


San Francisco kuuluu USA:n kiinnostavimpien kaupunkien joukkoon, lähinnä koska kaupunki on on ollut niin merkittävä monien poliittisten liikkeiden ja kulttuurillisten ilmiöiden alkulähteenä. Kaupungin monikulttuurisuus on johtanut avoimempaan ilmapiiriin, jossa pinnan alla kytevä tyytymättömyys on myös ollut helpompi tuoda esille. Amerikan aasialainen vähemmistö on ensimmäistä kertaa kapinoinut huonoa kohteluaan vastaan juuri tässä kaupungissa, samoin maan seksuaalivähemmistöt sekä valkoiset nuoret, jotka ovat vastustaneet kuusikymmentäluvun painostavaa ilmapiiriä. On vaikuttavaa kävellä samoilla kaduilla, joissa pari vuosikymmentä aikaisemmin nuoria protestoijia on nujakoitu ja joita pitkin on talsinut maailman luovimpia mieliä Allen Ginsbergistä Francis Ford Coppolaan.

Itse ehdin matkan aikana ilokseni Chinatowniin, Karen Yamashitan ja Fae Myenne Ng:in kirjojen tapahtumapaikoille kävelemään, mutta Beat-sukupolven kantapaikat sekä Castron ja Missionin kaupunginalueet jouduin jättämään seuraavaa kertaa varten. Onneksi taidemuseon hipsterioppaamme vinkkasi minulle parista mahtavasta meksikolaisravintolasta juuri missiossa, joten kyseinen kaupunginalue tuskin jää vierailua vaille kun seuraavan kerran rantaudun San Franciscoon.

chinatown


chinatown02


outskirts of chinatown


golden gate02


golden gate


golden gate03


streetcar

No comments: