Saturday, July 30, 2011

Täydellinen kesäpurilainen

Jokavuotinen tyttöjen mökkiviikonloppu on nyt takana, ja koska ystäviäni kiinnosti laittamieni hampurilaisten resepti, päätin samantien julkaista sen täälläkin. Laitan kaksilahkeisen kanssa mielelläni ruokaa, mutta koska emme vielä ole mitään mestarikokkeja hyödynnämme ruoanlaitossa enimmäkseen muiden reseptejä, joiden julkaisuun en ole nähnyt suurempaa syytä. Tässä seuraa kuitenkin vähän mukailtu resepti, jonka alkuperäisversio löytyy täältä.

Reseptin keskeinen ainesosa on savupaprikamauste, jota saa ainakin Helsingistä Hakaniemen kauppahallista tai vaikkapa Kokkiman-verkkokaupasta.


smoked paprika


bbq


pineapple & chili pepper


building a burger


Mausteinen hampurilainen

Tarvitset:
300g karitsan jauhelihaa
300g porsaan jauhelihaa
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 ½ rkl savupaprikamaustetta
½ rkl cayennepippuria
½ rkl juustokuminaa
reilusti suolaa
mustapippuria maun mukaan
4 hampurilaissämpylää

Täytteeksi:
yksi paahdettu chili
salaattia
tomattia
punasipulia
mozzarellaa (mieluiten bufalamozzarellaa)
salsaa
majoneesia

Aloita hienontamalla valkosipulinkynnet. Sekoita isossa kulhossa karitsan ja porsaan jauheliha, valkosipuli, suola, pippuri, juustokumina, oregano ja savupaprikamauste. Vaivaa seosta kostein käsin kunnes maustettu liha muuttuu tiiviiksi massaksi.

Ennen pihvien paistamista kannattaa kypsentää pieni koepala maun tarkistamiseksi. Lisää mausteita tarpeen mukaan, ja muotoile massasta neljä pihviä. Paista tai grillaa pihvit kypsäksi, ja aseta ne talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Voitele hampurilaissämpylät ja paahda ne pannulla tai grillissä. Jos haluat hampurilaisiin lisäpotkua, paahda samalla täytteeksi tuoretta jalapeñoa tai muuta saatavilla olevaa chilipaprikaa.

Kokoa hampurilainen. Täyte on tietenkin täysin vapaavalintainen, mutta kaksilahkeisen kanssa olemme havainneet toimivaksi yhdistelmäksi perusainesten (eli salaatin, tomaatin ja sipulin) lisäksi mozarellan ja salsan. Majoneesia voi myös lisätä, jos sitä ehdottomasti kaipaa.


the perfect burger

No comments: