Thursday, August 11, 2011

Of disapproval and its opposite

Tällä viikolla pääsin vihdoin nauttimaan kesälomasta, vain todetakseni että kesä on ohi. Enkä todellakaan ole siihen vielä valmis. Töiden ja keikkailun lomassa en ole vielä kertaakaan ehtinyt piknikille puistoon taikka jokilaivalle, ja nytkö pitäisi keskenkaiken hyväksyä ettei kyseisiin paikkoihin olekaan enää asiaa kuin vasta ensi kesänä?

Olen kuitenkin ehtinyt tehdä jotain, josta voi olla hyötyä muillekin: olen vihdoin käynyt läpi Turun italialaiset pitsapaikat, ja laatinut ranking-listan. Vaatimuksena oli ohut, ilmava ja rapea pohja, hyvänmakuinen tomaattikastike (joka ei siis ole liian suolainen ja jota on pitsalla sopivan ohut kerros), ja laadukas mozzarella. Sitä oikeaa pitsaa kannattaa siis lähteä metsästämään tässä järjestyksessä:

1. Tintå
2. Trattoria Romana
3. Sergio's


pizza


Ja kyllä, tiedostan täysin ettei Tintå ole italialainen ravintola, mutta paikan pitsa hipoo siitä huolimatta täydellisyyttä. Ainoa huomautus tulee pitsan koosta suhteessa korkeaan hintaan, mutta kyllä tästä herkusta on silloin tällöin valmis maksamaan hiukan enemmänkin.

No comments: