Wednesday, July 6, 2011

The Walrus and the Carpenter

Pari päivää ennen lähtöäni Seattlesta poikkesimme äitini kanssa Ballardissa, eräässä osteriravintolassa. Minulle oltiin jo pariin otteeseen suositeltu the Walrus and the Carpenter nimistä pikkuravintolaa, jossa kuulemma oli aivan mieletön osterivalikoima. Noviiseina tälle tietylle merenelävälle suuntasimme siis sinne syömään, eikä todellakaan kaduttanut.


the walrus and the carpenter

Ravintola sijaitsi hiukan Ballardin keskustan ulkopuolella, alueella josta löytyi enemmän varastoja ja autokorjaamoja kuin ravintoloita. Ehdimme jo hiukan epäillä eksyneemme, kun eteemme pomppasi ravintolan kyltti.

The Walrus and the Carpenter on ihanan rento ja valoisa ravintola, jossa on yksinkertainen mutta raikas sisustus. Erityisesti ihastuin avoimeen keittiöön ravintolan keskellä, joka toi paikkaan sopivasti elämää ja vilskettä.


the walrus interior


kusshi oysters

Aloitimme tarjoilijan suosituksesta varovaisesti blue pool ja kusshi -ostereilla, ja kushi-ostereista innostuimme sen verran että tilasimme niitä vielä lisääkin. Tämän jälkeen siirryimme tutkimaan ruokalistan muita antimia, ja päädyimme kokeilemaan friteerattuja ostereita. Ja parsaa. Ja sardiineja. Taisimme tilata jälkiruokaakin, mutta söimme sen suihimme niin nopeasti etten ehtinyt ikuistaa sitä kameralle.


fried oysters


asparagus


sardines


Ruoka oli joka tapauksessa todella herkullista, ja ravintolan tunnelmassakaan ei ollut valittamista. Tarjoilijammekin paljasti, että päätyi kyseiseen osteribaariin töihin vain koska vietti kaiken vapaa-aikansa siellä jo muutenkin. Mahtavan palvelun, ruoan ja sisustuksen perusteella ymmärrän kyllä miksi.


the walrus interior02


the walrus interior03


Päätimme illan pienellä kävelylla Ballardissa, joka olikin tähän mennessä kehittynyt lempikaupunginosakseni. Ballard on alunperin skandinaavien asuttamaa aluetta, joten tämä ehkä osittain selittää miksi tunsin oloni siellä niin kotoisaksi. Pääsyy taitaa kuitenkin olla kaikki ihanat pienet baarit, kahvilat ja ravintolat (suosittelen myös mahtavaa aitoa meksikolaista ravintolaa nimeltä La Carta de Oaxaca), sekä pienet vaatekaupat jotka löytyvät Ballardin katujen varrelta. Punaisten tiilirakennusten keskuudessa voi vaan rennosti kävellä, ja törmää taatusti johonkin kiinnostavaan.


ballard

2 comments:

henna said...

upeita kuvia (:

Unknown said...

Kiitos! On helppo ottaa hyviä kuvia kun kuvauskohde on niin ihana. :)