Monday, July 4, 2011

Pike Place Market

Seattlessa viettämäni kuukaudet kuluivat hyvin nopeasti, mutta ehdin kuitenkin käydä kaupungin päänähtävyyksissä useampia kertoja. Space Needle:istä olenkin jo raportoinut täällä, mutta eräs toinen nähtävyys on jäänyt pahasti varjoon, nimittäin Pike Place Market. Pike Place on markkinatori Elliott Bayn rannalla, joka kuuluu USAn vanhimpiin vielä toiminnassa oleviin markkinoihin. Pike Placein tiloissa myydän kaikkea tuoreesta kalasta ja vihanneksista sarjakuviin ja koruihin, eikä kysessä ole mikään pieni paikka: Pike Place Market sijaitsee kukkulan laella, ja markkinakojuja löytyy eri tasoilla alas johtavaa rinnettä pitkin.



pike place market


fresh produce at pike place


oysters


seafood


pike place


pike place02


sign


tulips


flowers


Markkinatorin lähistöltä löytyy myös ensimmäinen Starbucks, ketjuhan on tästä tunnetusta kahvilakaupungista lähtöisin. Itselleni yliopiston kampuksellakin sijaitseva Tully's on mieluisampi ketju, mutta pitihän sitä käydä kurkkaamassa tunnetun kahvilaketjun synnyinpaikkaa. Pike Placen Starbucksissa myydään muun muassa erikoista kahvisekoitusta, jota saa vain tästä nimenomaisesta kahvilasta.


starbucks

starbucks02


Ystäväni Kaitlin halusi ehdottomasti myös näyttää minulle Seattlen ällöttävimmän nähtävyyden, eli purkkaseinän. Kyseessä on pienellä kujalla sijaitseva tiiliseinä, joka on kokonaan purkan peitossa, ja jonka öh, kehittämiseen voi osallistua kuka tahansa lisäämällä oman purkkansa osaksi seinää. No thanks.


gum wall


Elliott Bayn rannikon visiitti on hyvä lopettaa Ivar'siin, paikalliseen ravintolaan joka on kuuluisa clam chowderistaan. Olihan se hyvää, mutta itse taisin innostua eniten pääruoaksi tilaamistani rapukakuista. Jos Seattlesta on keksittävä yksi hyvä puoli, se on ainakin merenelävien hyvä saatavuus.


chowder


crabcakes


crème brûlée

1 comment:

Unknown said...

Kiitos, kiva että pidät blogista. :)
Ja tsemppiä omaankin bloggaamiseen!