Minun on ollut tarkoitus raportoida jo pidemmän aikaa parin viikon takaisesta visiitistä erääseen ravintolaan, jonne suuntasimme Botellónin sijaan. Kyseessä oli tietenkin Chez Dominiquen avaama Food Culture Club pop up -ravintola, joka sijaitsee kätevästi keskustassa jokirannan tuntumassa. Chez Dominiqueen meillä ei ole hintaluokasta johtuen mitään asiaa, joten olimme innoissamme kun pääsimme vihdoin kokeilemaan Hans Välimäen laatimaa menuta (joskin menu varmasti poikkesi tyyliltään melko paljon CD:n normimenusta).
Kännykkäkameralla otetut kuvat eivät tee annoksille oikeutta, mutta antavat kuitenkin osviittaa siitä, miten mahtavaa ruokaa pääsimme nauttimaan.
Luomukananmunaa, parsaa, kesätryffeleitä, runsaasti paikallisia sieniä villiyrttien ja parsavelouten kera
Hyljemiehen tilaama tomaatti-punajuurigazpacho katkarapujen ja valkosipulin kera
Korealaistyylinen possupurilainen, punaista ja mausteista slawta sekä ranskalaisia
Uunissa paahdettua siansivua, misoa ja sieniketsuppia
Chez Dominiquen versio mustikkapiirasta vaniljajäätelölla
Parantamisen varaa oli gazpachon pienessä koossa ja hitaassa palvelussa (olimme istuneet pöydässä runsaat puoli tuntia ennen kuin ylipäätään pääsimme tilaamaan), mutta itse ruoka oli mielikuvituksellista ja todella maukasta. Jälkiruoaksi tilaamamme mustikkapiiras keräsi kaksilahkeiselta spontaaneja ylistyssanoja, mikä on jo paljon herralta, joka vastaa kaikkeen sanoin "oli se ihan ookoo".
Jatkoksi piipahdimme entisen käsipallovalmentajani perustamassa Bar4:ässä, jossa muuten saa lempisiideriäni (Henry Weston's Vintage Reserve), hanasta! Päätimme illan punaviinilasillisella Tintåssa, se kun osui sopivasti kotimatkan varrelle.
2 comments:
ihana otsis ja hiukset muutenkin. Tulkaa kyläilee.
Miia
Miia: Tullaan, tullaan, kunhan vapautuu joku viikonloppu. :)
Post a Comment