Monday, April 11, 2011

Retail therapy

No niin. Elossa ollaan, mutta olen viimeisen kymmenen päivän ajan yrittänyt päästä ikävän vilustumisen yli, eikä vielä ole onnistanut. Tähän väliin on myös mahtunut muutto kampusalueelle soluasuntoon, josta lisää myöhemmin.

Viime viikolla minulla oli vielä kova koti-ikävä, mutta nyt alan vähitellen tottua Seattlessa elämiseen (mutta ikuiseen sateeseen ja pilvisyyteen en). Oma asunto tietenkin auttaa, kun ei enää tarvitse elää matkalaukusta käsin. Viihtyvyyttä lisäsi myös pieni visiitti Madewelliin ja Sephoraan, joista mukaan tarttui kaikenlaista kivaa. Ja seuraavana päivänä uusi visiitti Madewelliin. Ja Urban Outfittersiin. I think I sense a pattern here...



shopping


shopping02


makeup

Sephorasta mukaan päätyi NARSin luomiväri sävyssä Ashes to Ashes, ja poskipuna sävyssä Orgasm. (Ja ei huolta, aikani Yhdysvalloissa ei suinkaan ole muuttanut minua 10-vuotiaaksi tytöksi. Kuvissa näkyvä järkyttävän pinkki päiväpeite nyt vaan sattui löytymään ystäväni perheen vierassängystä)


madewell scholar bag


more madewell

Madewellistä on nopeasti muodostunut suosikkiliikkeeni, sillä täydellisen rento ja tyttömäinen tyyli yhdistettynä laatuun ja järkeviin hintoihin houkuttelee väkisinkin sisälle. Tähän mennessä olen kotiuttanut liikkeestä hameen, laukun ja kaksi paitaa, ja veikkaan että saldo ei jää tähän. Yritän kuitenkin tulevaisuudessa hillitä itseni, jos ei muuta, niin pankkitilini takia.

7 comments:

Eeva said...

Olen viimeisen vuoden suunnitellut matkaa Yhdysvaltoihin vain ja ainoastaan päästäkseni Madewelliin. Nauti minunkin puolesta, minä jatkan vaatteiden haikailua netistä!

Unknown said...

Suosittelen Madewellia lämpimästi, toivottavasti pääset tännepäin matkailemaan. Lähiliikkeen myyjä tunnistaa jo minut, ja naureskelee kun lappaan siellä yhtenään. Muttakunseonniinlähelläkampusta.

Shopbopin kautta voi muuten tilata Madewellin vaatteita ihan Suomeenkin, ja sen pitäisi sujua melko ongelmattomasti, kunhan on tarkkana ettei hinta ylitä tullirajaa. ;)

Linda said...

Vill.Ha.Den.Där.Väskan!

Unknown said...

Det borde ännu finnas kvar av dem i Madewell butiken... Om du vill så kan ja ju köpa en åt dig också, och typ sponsra en del av priset som födelsedagspresent. ;)

Eeva said...

Hei kiitti tuosta Shopbop-vinkistä, sehän vaikuttaa muutenkin tosi mainiolta kaupalta :) Onko USA:sta tilattaessa tullirajaa nostettu, vai onko se yhäkin se joku vähän päälle neljäkymppiä? Tuli siis vain mieleen, että voisiko näin olla, kun eihän neljällä kympillä saa vaatekaupassa oikein mitään, mutta mainitsit kuitenkin että pitää olla varovainen ettei ylitä tullirajaa...? Taitaa olla toiveajattelua mun puolelta :D

Unknown said...

Eeva: Muistaakseni tullirajaa on nostettu, joten tullia joutuu maksamaan vasta kun tilaus ylittää 150 euroa. Arvonlisäveroa saattaa kuitenkin joutua maksamaan, tässä lainaus eräästä foorumista jossa asiaa puitiin:

"Arvonlisäverotuksessa lähetyksen arvoraja on 22 euroa, mutta otettava huomioon ettei tullissa kirjoiteta alle 10 euron verolajikohtaista laskua. Käytännössä alle 45,45 euron tilauksesta ei tule arvonlisäveroa."

Ja tässä vielä linkki tullin ohjeistuksiin, kannattaa tarkistaa sivu 8:
http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/asiakasohjeet/ostaminen_ulkomailta/tiedostot/019_yksityish.pdf

Jotkut amerikkalaiset nettikaupat kirjoittavat pakettiin tuotteen hinnaksi pienemmän summan kuin mitä todellisuudessa on maksanut, jotta vastaanottaja välttyisi tulleilta ja ALV:n maksamiselta. La Garconne ainakin seuraa tätä käytäntöä, joten on mahdollista että Shopbopkin tekee. Toivottavasti tästä oli apua.

Ja jos oikein kovasti halajat jotain tiettyä Madewelliltä, niin voin minäkin käydä ostamassa tavaran ja postittaa sen sinulle (tai toimittaa sinulle kun palaan Suomeen heinäkuussa), koska enköhän uskalla luottaa sinuun, semi-turkulainen kun olet/olit. ;)

Eeva said...

Ai niin tosiaan kun tullimaksu ja vero määräytyy erikseen... Ja vero taitaa olla noista se suurempi :( Voi plääh. Mutta hei ihanaa, kiitos tarjouksesta! En ole nyt hetkeen katsellut, mitä siellä on - jos joku ihan kertakaikkiaan jää kummittelemaan ajatuksiin niin otan sitten diileriin yhteyttä :)