Monday, January 12, 2009

Olen nähnyt Yamapin paidottomana

Eilen tuli käytyä Marikon ja hänen kahden ystävättärensä kanssa NewS:in konsertissa. Teille jotka ette ole erityisen paneutuneita japanin pop-kulttuuriin (hyvä niin), NewS on japanilainen poikabändi jota joskus taannoin fanitin. Monet ryhmän jäsenistä näyttelevät myös, joten vaikka fanitus on jäänyt taakse saatan silloin tällöin seurata japanilaisia tv-sarjoja joissa saattaa törmätä kyseisiin herroihin.

Olin kyllä ennen nähnyt bändin konsertteja DVDltä, mutta paikalla oleminen oli täysin erilainen kokemus. Ensinnäkin koko tapahtuman suuruus yllätti. Konsertti järjestettiin Osaka Domessa, eli urheiluareenalla, jonne normaalisti mahtuu 36 477 henkeä, mutta konsertteja varten sinne ahdataan 55 00 henkilöä. Kaikki paikat olivat loppuunmyyty. Taishon asemalta areenalle kävellessä oli poliisipartio ohjaamassa suunnatonta väkijoukkoa oikeaan suuntaan (kuka olisi uskonut että pelkästään Osakasta löytyi niin paljon fanityttöjä?!). Tukosta välttääkseen ihmisiä kehotettiin liikkumaan ripeästi, ja koko ajan oli joku järjestysmies huutamalla megafonilla korvaan.

Osaka Domen ulkopuolella.

Heti ensimmäisenä kävimme ostamassa itsellemme penlightit, eli pienet kädessäpidettävät valota, joita voi heilutella konsertin aikana. Oli aika villin näköistä kun pimeydessä kymmenet tuhannet pienet valot heiluivat musiikin tahtiin. Kyllä JE tietää miten tehdä asioista näyttäviä.

Penlight. Se oli shiny.

Itse konsertti alkoi klo 17, ja huh että oli näyttävää. Konsertin nimi oli NewS Winter Party Diamond (japanilaiset pitävät englanninkielisistä sanoista vähän liikaa), ja teemana oli tietenkin timantit. Sillä verukkeella yritettiin myydä koruja ja muuta krääsää, joka tietenkin upposi täysin hulluihin fanityttöihin. Konsertin alussa lavan keskellä oleva jättimäinen timantti avautui, ja sisältä ilmestyi NewS. Dramaattinen sisääntulo, check.


Jättitimantti avautuu.

NewS on muuten ollut koossa jo viisi vuotta, mutta jäsenet eivät vieläkään ole oppineet tanssimaan tahdissa. Outojen koreografioiden seuraamisen lisäksi pidin itseni konsertin aikana huvittuneena yrittäessäni päätellä missä biiseissä lipsynkattiin, ja missä ei. Fanityttöjen huudot — "Yamapiiiiiiiiiiii〜"— ja huokaukset naurattivat myös.

Tässä pieni videopätkä joka ehkä auttaa visualisoimaan konsertin mahtavuutta. Encoren aikana fanityttöjen (ja minun) suureksi iloksi, Yamapi (suosituin jäsen) päätti poistaa paitansa. Se taisi ainakin minulle olla kaksi ja puoli tuntia kestäneen konsertin kohokohta. Tämäkin näkyy videosta, joten kertokaapa te mitä mieltä olette ilmestyksestä.



4 comments:

Anonymous said...

AhhhaahHAAA!
News News :D

Kai Shige "räppäsi" jotain tosi huonoa?

Marita said...

But of course. Soolona oli kuitenkin joku wannabe punkbiisi, ja Koyaman kanssa se tietenkin veti Chirarisumu kakkosen.

Yamppa oli hot. Niin oli kyllä Shigekin. Ja yllättävän puhelias.

Maiju said...

Kai Shige oli yhä paksu???
Ei hitto nää konsertit on aina yhtä lolz...
Mä, Yamapi ja Meri ollaan ikuisesti OT3. Forever. Samalla lailla kuin Minna, Tego ja Tegopeen :P
Hieman väsyttää, lähden nyt kirjastoon teeskentelemään että opiskelen. WHAAAT. Täällä on 37 astetta DDD:
Ihanaa et konsertti oli VIIHDYTTÄVÄ, nauti nyt päivistäs kouluhommien parissa :PPP

-M

Anonymous said...

Tegopeen todellakin. Marita, mä olen niin ylpeä susta! :)

Minna