Thursday, May 27, 2010

Kesänyyttejä

Lauantaina heräsin jumalattoman aikaisin ja ajoin edestakaisin Helsinkiin TOEFL-testiä suorittamaan. Testin jälkeen ehdin onneksi nopeasti poiketa Tokyokanissa täydentämässä japanilaista ruokavarastoani, ja samalla mukaan tarttui myös uusi tuttavuus: gyozakuoret.






Olen tietenkin syönyt gyozaa ravintoloissa, ja opiskeluaikanani Japanissa paistanut itselleni pakastegyozaa, mutta en ole koskaan tehnyt kyseistä ruokaa itse. Eilen pistettiin sitten hyljemiehen kanssa tuumasta toimeen, ja valmistettiin ihan aitoa gyozaa. Omiin leipomistaitoihin ei riittänyt luottoa sen verran että olisimme tehneet kuoritaikinankin itse, mutta ehkä sitäkin tulee joskus vielä kokeiltua.

Täytteeksi valittiin broilerinjauhelihaa, kiinankaalia, purjoa ja inkivääriä, ja yhdistelmä onnistui ihan hyvin. Vaikeinta prosessissa oli mielestäni gyozanyytin sulkeminen, sillä jos reunaa kostutti liikaa ei nyytti suostunut kunnolla sulkeutumaan. Pastaminen ja höyryttäminen sujui ongelmitta, ja lopullinen makunautinto olikin ihan kiitettävä, joskin täyte olisi kaivannut enemmän suolaa. Eipä sekään erityisesti haitannut, kun gyoza kuitenkin dipattiin makeansuolaiseen kastikkeeseen. Ja gyozaresepti bongattin siis hesarista.





3 comments:

Linda said...

YUM! Ser jätte gott ut. Det riktigt vattnas i munnen...

Anonymous said...

vähän samallaisii kun kiinalaiset dumplingit :))) mutta ne vaan höyrytettän bambukorissa

Unknown said...

Anonyymi: Jep, gyoza taitaakin alunperin olla kiinasta lainattu ruoka. Idea on vieläkin sama, joskin valmistustapa on aikojen saatossa hiukan muuttunut.