Sunday, March 13, 2011

Hankintoja


Tällä viikolla meille tuli kaapeli-tv, ja sen myötä myös uusi televisio. Oi sitä autuutta, kun ensimmäistä kertaa kahdenkymmenenneljän elinvuoteni aikana kotitelevisiosta näkyi MTV. Kunnes katsottuani kanavaa vajaat kymmenen minuuttia tajusin, etten ollut menettänyt mitään.


new tv


DVDs

Uutta televisiota piti tietenkin heti päästä testaamaan, joten viikonlopun alkamisen kunniaksi vuokrasimme viime vuoden Oscar-ehdokkaaksi valittuja elokuvia. Ensimmäisenä vuorossa oli Tom Fordin esikoisohjaus A Single Man, joka oli visuaalisesti henkeäsalpaavan kaunis, ja tarinaltaankin surullisen koskettava.

Coenin veljesten elokuvasta A Serious Man en sano sen enempää, kuin että se oli hyvin coenmainen. Eli jos sellaisesta pitää, kolahtaa todennäköisesti tämäkin elokuva. Veljesten aikaisempi tuotanto on ollut enemmän omaan makuuni kuin kyseinen elokuva, mutta tulipahan ainakin tutustuttua paremmin juutalaiseen kulttuuriin.


windrunner02


windrunner

Kevään alun kunniaksi olen yrittänyt kuntoilla enemmän (eli käynyt yhdella pitkällä kävelylenkillä yli viikko sitten), joten päätin että oli vihdoinkin aika vaihtaa vanha käsipallojoukkoeen tuulipukutakki uuteen. Onneksi kaupungilla tuli vastaan mitä täydellisin Niken raidallinen takki, joka istui kuin nakutettu. Teoriani on, että jos kuntoiluvaatteet ovat kivoja, niin ehkäpä itse kuntoilukin maistuisi paremmin. Raportoin tästä lisää jos huomaan teoriani toimivan. Jotenkin epäilen.

Raportoimisen arvoiset ovat myös uudet herrainkenkäni, jotka löysin pienen metsästyksen jälkeen eräästä saksalaisesta nettikaupasta (kukapa olisi uskonut, että siitä yhdestä lukioaikaisesta saksankurssista olisi oikeasti hyötyä?). Väri ja malli on mitä täydellisin, joten maltan tuskin odottaa kesää, jolloin saan vihdoin vetää nämä popot jalkaan.

brogues


Ja onhan viikonloppuun mahtunut ruoanlaittoakin. Suurin osa viikosta on eletty äidin tekemällä hernekeitolla, joten tänään päätettiin syödä vähän juhlallisemmin. Luvassa oli siis aasialaishenkisiä marinoituja naudan marmoripihvejä "Crying Tiger"-kastikkeen ja salaatin kera. Minun ruonalaittofilosofiaani kuuluu, että inkiväärin, chilin ja limen yhdistelmä ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen, eikä se meitä tänäänkään pettänyt. Limen tuoksuisessa keittiössä on hyvä olla.


"crying tiger" beef


satay sauce

No comments: