Thursday, January 7, 2010

Yakinikua suomalaisittain

Paluuni jälkeen en ole erityisemmin kaivannut Japania, joskin vaihtoaikaa tulee muisteltua melko usein. Japanilaista ruokaa olen kuitenkin kaivannut, etenkin kestosuosikkiani yakinikua. Viime Helsingin-visiitillä poikkesinkin tästä syystä Tokyokanissa ja ostin kotiin Ebaran yakiniku-kastiketta. Tänään tuli vihdoin vielä hankittua tarvittava liha, joten päästiin vihdoin hyljemiehen kanssa tosihommiin. Yakinikuun tarvitaan hyvin ohuiksi siivuiksi leikattua naudanlihaa, jota ei yleensä löydy normiruokakaupasta. Kauppahallin lihatiskillä minulle onneksi leikattiin pyynnöstä naudan ulkofileestä ohuen ohuita viipaleita, jotka soveltuivat täydellisesti yakinikun tekoon.

Koska meiltä ei pöytägrilliä löydy, paistoimme lihan aivan tavallisessa paistinpannussa. Lihan kaveriksi lisäsimme vielä sipulia, herkkusieniä ja paprikaa. Lopuksi keitimme vielä riisinkeittimessä japanilaista riisiä.



Ja tässä lopputulos. Yakinikun suomalaisversio oli ehdottomasti tämän viikon paras ateria, ja lisäksi vielä helppotekoisin. Suosittelen lämpimästi, niin japanilaisen ruoan ystäville kuin noviiseillekin.

2 comments:

Linda said...

Yum yum. :)

Vill ha en risburgare från MOS burger. Vet int varför ja blev sugen på den nu...

Unknown said...

Blääää. Big Man burger ska det vara. Dom behärskar det där med hamburgare helt enkelt bättre i Okinawa.